top of page

Flottieltjezeilen Griekenland

Zeilgebied: Sporaden - Skiathos

1-weekse flottielje

Met of zonder schipper

Ankeren in een blue lagoon baai in Griekenland

FLOTTIELJEZEILEN

Flottielje komt van het Spaanse woord 'flora' wat simpelweg groep boten betekent. Je vaart samen met enkele andere jachten. Dit doe je met je eigen jacht met vrienden en/of familie. Indien je geen of te weinig ervaring hebt, zorgt Sailfriends voor een Nederlandstalige schipper of wanneer je zelf schipper staat Sailfriends steeds klaar om te begeleiden waar nodig.

We varen niet als 'Ducs in a row', na de ochtendbriefing kan u varen naar de wind u brengt waarbij niets moet en alles kan.

 

 

NIVEAU

De Sporaden zijn geschikt voor zeilers met de nodige ervaring.

Zonder ervaring of bij geringe ervaring zorgt Sailfriends voor een schipper.

WANNEER

27/07/2023 - 03/08/2023

03/08/2023 - 10/08/2023

WAAR

De Sportaden-eilanden liggen ten noorden van Athene, in de Egeïsche Zee. Ze zijn onder meer beroemd vanwege de regelmatige meltemi-winden in de zomer en als decor voor de film 'Mamma Mia' uit 2008. Het gebied is ook de thuisbasis van het nationale zeepark van Alonissos en de bedreigde mediterrane monniksrob. 

De wind in de Sporaden komt tijdens ons zeilseizoen meestal uit het noorden of noordoosten en staat bekend als de 'meltemi'. Het kan soms een pittige wind zijn en daarom is deze route bedoeld voor onze meer ervaren flottieljezeilers. De combinatie van de sterkere wind en de vlakke zee aan de lijzijde van de eilanden biedt perfecte omstandigheden ...

KINDEREN

Flottieljezeilen is de ideale reis voor kinderen. We streven er naar om de tochten niet te lang te maken en regelmatig stops in te lassen om te zwemmen, snorkelen, kliffduiken, ...

PRIJS

Afhankelijk van de grootte van je gezelschap zoekt Sailfriends enkele passende jachten. Je krijgt uitgewerkte voorstellen en kan dan in overleg kiezen welk jacht het meest geschikt is. Bij vragen geeft Sailfriends graag uitleg per mail, tel, of via een online gesprek.

bottom of page