top of page
fontpaginafoto%20_edited.jpg

Ervaringstocht Venetië

PRAKTISCHE INFORMATIE

Ervaringstocht Venetië

PRAKTISCHE INFORMATIE

Eten;

Enkele dagen voor de start van de tocht maakt de schipper een whatsapp groepje aan met alle deelnemers. Daarin kan er afgesproken worden wat we als proviand meenemen aan boord. Eénmaal aangekomen in Kroatië (zaterdagnamiddag), kunnen we dan de boodschappen doen.

Lunchen doen we meestal al zeilend. Kies hiervoor iets dat niet te veel werk vraagt. Tijdens het zeilen, op een onstuimige zee, beneden eten staan maken is soms een brug te ver. Voorzie steeds snelle hapjes die zo uit het vuistje kunnen worden gegeten. Vb. Koekjes, fruit, crackers, enz... 

Aangekomen in Venetië kunnen we koken aan boord of we gaan samen op restaurant. 

Vergeet de aperitief niet!

De terugtocht plannen we langs de Istriëkust met de bedoeling 's avonds telkens aan te meren in een haven. Er dient voldoende proviand aan boord te zijn voor ontbijt en lunch. Indien we toch een langere tocht voorzien, of niet in een haven overnachten, zal dit voldoende op voorhand beslist worden zodat er voldoende proviand kan worden aangekocht.

Kledij:

Laat ons eerlijk zijn, zeilen kan een natte bedoening zijn. Bij een ruige zee krijg je wellicht af en toe een golf boegwater over je heen en wanneer het regent zal er ook iemand moeten sturen. 

Kortom waterdichte kledij is een must. Al moet dit niet onmiddellijk een high-end zeilpak zijn. Zorg voor waterdichte schoenen die geen strepen maken op het dek. Indien je geen waterdichte schoenen of laarzen hebt kunnen overshoes ook handig zijn. 

Zeeziekte:

Er doen heel wat verhalen de ronde over zeeziekte. De kans dat u zeeziek wordt bestaat, echter kan u enkele zaken doen om de kans te verkleinen. Nog nooit gezeild? Neem voor alle zekerheid een pilletje genre Touristil of R-Calm. Dit zijn pilletjes die heel licht verdovend werken zodat de maag wat minder gevoelig wordt. 

Let op wat u eet. Niet te vet, niet te veel koffie of niks dat zwaar op de maag ligt. Opgelet een lege maag is ook niet goed. Zelfs als u zich wat misselijk voelt blijf af en toe iets licht verteerbaars eten.  

Voelt u zich een beetje moe of misselijk worden. Ga dan niet in een hoekje zitten. Hierdoor geraak je gefocust op het gevoel en maak je de kans op zeeziekte groter. 

Voel je iets? Neem het stuur, ga iets doen. Je wordt afgeleid van het gevoel en met een beetje geluk ben je na een half uur terug zo fris als een hoentje.

Veiligheid:

Veiligheid primeert steeds tijdens onze ervaringstochten. Het dragen van een reddingsvest is een must. Het jacht is gekeurd en uitgerust met de nodige safety equipments. 

Kosten en scheepskas:

We werken met een scheepskas die evenredig verdeeld wordt onder alle deelnemers. De schipper neemt niet deel aan de scheepskas. 

Wat wordt er betaald met deze kas?

  • Inkopen eten en drinken. Ook de inkopen die thuis werden gedaan. Deze ticketjes worden ingebracht en verdeeld.

  • Havengelden

  • Restaurant (tenzij anders wordt afgesproken)

  • Diesel. We starten met een volle tank. Op het einde van de tocht, of indien nodig ook onderweg, tanken we vol. 

De schipper betaalt nooit mee. Dit is een algemeen gebruik binnen yachtingopleidingen en -tochten.

Teran%20op%20anker_edited.jpg

Data ervaringstocht Venetië

TOCHT najaar 2021

van zaterdag 30 oktober

t.e.m.

zaterdag 6 november 2021

bottom of page