top of page
81149926_680522169146581_395122826429857

Ervaringstocht Londen

 

PRAKTISCHE INFO

Ervaringstocht Londen

PRAKTISCHE INFORMATIE

Eten;

Enkele dagen voor de start van tocht maakt de schipper een whatsapp groepje aan met alle deelnemers. Daarin kan er afgesproken worden wie wat meeneemt. Er is een frigo aan boord met een klein vriesvakje.

Ontbijt doen we steeds aan boord. Als we electriciteit hebben (220V), kunnen we gebruik maken van het Dulce Gusto koffieapparaat. Koffiefilters en pad zijn standaard aan boord. 

Lunchen doen we meestal al zeilend. Kies hiervoor iets dat niet te veel werk vraagt. Tijdens de eerste zeildag, op een onstuimige zee, beneden eten staan maken is soms een brug te ver. Voorzie steeds snelle hapjes die zo uit het vuistje kunnen worden gegeten. Vb. Koekjes, fruit, crackers, enz... 

Aangekomen in Londen kunnen we koken aan boord of we gaan samen op restaurant. 

Vergeet de aperitief niet!

Kledij:

Laat ons eerlijk zijn, zeilen kan een natte bedoening zijn. Bij een ruige zee krijg je wellicht af en toe een golf boegwater over je heen en wanneer het regent zal er ook iemand moeten sturen. 

Kortom waterdichte kledij is een must. Al moet dit niet onmiddellijk een high-end zeilpak zijn. Zorg voor waterdichte schoenen die geen strepen maken op het dek. Indien je geen waterdichte schoenen of laarzen hebt kunnen overshoes ook handig zijn. 

Zeeziekte:

Er doen heel wat verhalen de ronde over zeeziekte. De kans dat u zeeziek wordt bestaat, echter kan u enkele zaken doen om de kans te verkleinen. Nog nooit gezeild? Neem voor alle zekerheid een pilletje genre Touristil of R-Calm. Dit zijn pilletjes die heel licht verdovend werken zodat de maag wat minder gevoelig wordt. 

Let op wat u eet. Niet te vet, niet te veel koffie of niks dat zwaar op de maag ligt. Opgelet een lege maag is ook niet goed. Zelfs als u zich wat misselijk voelt blijf af en toe iets licht verteerbaars eten.  

Voelt u zich een beetje moe of misselijk worden. Ga dan niet in een hoekje zitten. Hierdoor geraak je gefocust op het gevoel en maak je de kans op zeeziekte groter. 

Voel je iets? Neem het stuur, ga iets doen. Je wordt afgeleid van het gevoel en met een beetje geluk ben je na een half uur terug zo fris als een hoentje.

Veiligheid:

Veiligheid primeert steeds tijdens onze ervaringstochten. Het dragen van een reddingsvest is een must. Het jacht is gekeurd en uitgerust met de nodige safety equipments. 

Overnachten:

De Hawk heeft een voorkajuit met dubbele kooi. 2 achterkajuiten met elk een enkele kooi. De leefruimte bevat 1 enkele kooi en de tafel kan omgebouwd worden tot een extra dubbele kooi. Dus een maximum van 5+2 slaapplaatsen.

Tijdens de overtocht houden we een maximum van 5 deelnemers aan. We proberen zo veel als mogelijk iedereen een eigen bed te geven. Als dit niet kan, kijken we wie er samen wil liggen. Dit komt echter hoogst uitzonderlijk voor. Wij zorgen voor kussens, kussenslopen en matrasovertrekken. Slaapzak moet u zelf meebrengen.

Kosten en scheepskas:

We werken met een scheepskas die evenredig verdeeld wordt onder alle deelnemers. De schipper neemt niet deel aan de scheepskas. 

Wat wordt er betaald met deze kas?

  • Inkopen eten en drinken. Ook de inkopen die thuis werden gedaan. Deze ticketjes worden ingebracht en verdeeld.

  • Havengelden

  • Restaurant (tenzij anders wordt afgesproken)

  • Diesel. We starten met een volle tank. Op het einde van de tocht, of indien nodig ook onderweg, tanken we vol. 

De schipper betaalt nooit mee. Dit is een algemeen gebruik binnen yachtingopleidingen en -tochten.

61840468_1280926525389614_73417224948327

Data ervaringstochten Londen

TOCHT 1 voorjaar 2022     VOLZET 

van donderdag 26 mei

t.e.m.

maandag 30 mei 2022

TOCHT 2 voorjaar 2022          

Data nader te bepalen

bottom of page