ervaringstocht londen

BRESKENS - LONDEN - BRESKENS

5-daagse opleiding

595€

WANNEER?

Tocht 1

van donderdagavond 29 april t.e.m. maandag 4 mei  2021

Tocht 2

van woensdagavond 12 mei  t.e.m. maandag 17 mei  2021

 

Het aanvangsuur is afhankelijk van getijden en weersomstandigheden.

VOOR WIE?

De oversteek is geschikt voor iedereen met een basis aan zeilervaring op kajuitjachten op zee. De functie aan boord wordt bepaald aan de hand van ieders zeilervaring.

Sailfriends zorgt dat er ruime ervaring aan boord is. Om dit te garanderen is het noodzakelijk om op voorhand door te geven welke ervaring iedere deelnemer al dan niet heeft.

Deze oversteek is geschikt voor iedereen die een ervaringstocht wil maken op de Noordzee en adequate zeemijlen wil verzamelen.

Ideaal voor iedereen die een avontuur op de prachtige Noordzee wil beleven.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

​In functie van de weersomstandigheden en de getijden wordt de voorafgaande weken of dagen de vaarroute bepaald. Eénmaal de route vastligt, wordt een vaarplan opgesteld, een vertrekuur bepaald en de aflossingstabel opgesteld. Iedereen met voldoende zeilervaring zal wisselende functies opnemen. Schipperen, navigeren, dek 1, ...

De Sailfriends-schippers behouden steeds de eindverantwoordelijkheid en nemen de definitieve beslissingen. De planning wordt danig uitgewerkt dat iedereen om beurt slaap- en rustpauzes heeft.

Er is voldoende proviand aan beurt bij vertrek. Ook het bereiden van eten maakt deel uit van het vaarplan. 

 

Een 5-daagse, met vertrek de avond voordien, biedt in principe ruim de tijd om de oversteek en terugvaart rustig te plannen.  Maar uiteraard hangt alles steeds af van het weer.  Eénmaal aangekomen in Londen wordt een update gemaakt van het vaarplan.  Aan de hand hiervan wordt gekeken hoeveel tijd er beschikbaar is in Londen, alvorens terug te zeilen.

Sailfriends organiseert de oversteek met een eigen Standfast 40, die uitermate geschikt is voor dergelijke tochten.  Het jacht is daarenboven uitgerust met recente kaarten van het gebied en modern en hedendaags instrumentarium  (plotter, marifoon, AIS, ...)  

De prijs is inclusief professionele schipper en alle verzekeringen. De proviand aan boord wordt gezamenlijk aangekocht, of 1 persoon koopt aan en de kosten worden verdeeld. Restaurantkosten betaalt ieder voor zich. De tankkosten en havengelden worden op het einde van de tocht onder alle opvarenden verdeeld.

OPGELET!  

De weersomstandigheden zijn uitermate belangrijk om een overtocht te plannen en te organiseren.  Indien het weer niet toestaat om op een verantwoorde manier over te steken, is het steeds mogelijk dat een plan B wordt uitgevoerd, bvb naar de Franse Kust of richting Nederlandse Kust.   

SAILFRIENDS COVID POLICY

Bij een lockdown of code rood ontvangt iedere deelnemer onmiddellijk een voucher voor het betaalde bedrag. 

De tocht wordt dan verplaatst naar een latere datum, in overleg met de klant.

Engeland oversteek 2017

Sailfriends uitvaren Breskens

Sailfriends zeilopleiding Noordzee

Sailfriends Noordzeezeilen

Sailfriends Towerbridge

Engeland oversteek 2017

Londen ... volle sluis

Oversteek Londen

Sailfriends kanaaloversteek

Geschiedenis op zee

Sailfriends Standfast 40

Noordzee "50 tinten grijs"

Catharina Dock Londen

Londen overvolle sluis

Zonsondergang op Noordzee

Sailfriends schipper

Aankomst Londen via de Thames

Bye bye Londen

Kippevelmoment

Aankomst haven Londen

Innerlijke mens verzorgen aan boord