top of page
Schotland%20frontfoto_edited.jpg

NIEUW!

Ervaringstocht Schotland

Vertrekhaven : Largs (Westkust)

1-weekse zeiltocht

 Zeilavontuur in uitdagend gebied

735€

schotse%20baai_edited.jpg

Data ervaringstocht Schotland

TOCHT zomer 2021

van zaterdag 31 juli

t.e.m.

zaterdag 7 augustus 2021

Fleet

Prijs inclusief:

Kajuit aan boord zeiljacht op basis van 2 pers./kajuit

Sailfriends schipper/instructeur

Beddengoed en eindschoonmaak

Bijbootje

Gevulde watertanks

Reddingsvesten

Prijs exclusief:

Transfer naar Schotland

Tankkosten op het einde van de week

Havengelden onderweg

Kosten food & drinks

Handdoeken (eventueel ter plaatse te huur)

Toeristentaks

Ervaringstocht Schotland

ALGEMENE INFORMATIE

De jachten liggen klaar om het ruige Schotland te ontdekken. Grillige kusten, stille vissersdorpen, historische kastelen en talrijke whisky distillerijen in een zeer uitdagend zeilgebied. 

Deze ervaringstocht is een exploratie - en trainingstocht met Sailfriends schipper/trainer, geschikt voor iedereen met een basis aan zeilervaring op kajuitjachten op zee. De functie aan boord wordt bepaald aan de hand van ieders zeilervaring. We verkennen de Schotse Westkust. Hierbij wordt vooral de nadruk gelegd op navigatie, getijden, stromingen, passageplanning, veiligheid en zeiltechniek.

Sailfriends zorgt dat er ruime ervaring aan boord is. Om dit te garanderen is het noodzakelijk om op voorhand door te geven welke ervaring iedere deelnemer al dan niet heeft.

Deze tocht is geschikt voor iedereen die een ervaringstocht wil maken en adequate zeemijlen wil verzamelen.

Hoe gaat het in zijn werk?

In functie van de weersomstandigheden wordt de voorafgaande weken of dagen de vaarroute bepaald. Eénmaal de route vastligt, wordt een vaarplan opgesteld, een vertrekuur bepaald vanuit de haven in Largs, en de aflossingstabel opgesteld. Iedereen met voldoende zeilervaring zal wisselende functies opnemen. Schipperen, navigeren, dek 1, ...

De Sailfriends-schipper(s) behouden steeds de eindverantwoordelijkheid en nemen de definitieve beslissingen. De planning wordt danig uitgewerkt dat iedereen om de beurt rustpauzes heeft.

Er is voldoende proviand aan boord bij vertrek. Ook het bereiden van eten maakt deel uit van het vaarplan.

Een volledige zeilweek, biedt in principe ruim de tijd om de tocht rustig te plannen. Maar uiteraard hangt alles steeds af van het weer. Eénmaal aangekomen op één van de eilanden, wordt telkens een update gemaakt van het vaarplan. Aan de hand hiervan wordt gekeken hoeveel tijd er beschikbaar is om aan land te gaan verkennen.

DE PRAKTISCHE KANT

Lees meer

bottom of page