top of page
Veli losinj.webp

Flottieljes Kroatië

Vertrek vanuit regio Zadar en regio Split

1-weekse flottieljes

Sailfriends schipper mogelijk

Jachten van 35ft tot 57ft

IMG_20180719_104709882_HDR.jpg

Data flottieljes 2022 Kroatië

FLOTTIELJE 1 - REGIO SPLIT 

Vertrekhaven:  Kastela

Periode: za 11 juni tot za 18 juni 2022

TOCHT 2 voorjaar 2022          

Data nader te bepalen

Ervaringstocht Londen

ALGEMENE INFORMATIE

De oversteek is geschikt voor iedereen met een basis aan zeilervaring op kajuitjachten op zee. De functie aan boord wordt bepaald aan de hand van ieders zeilervaring.

Sailfriends zorgt dat er ruime ervaring aan boord is. Om dit te garanderen is het noodzakelijk om op voorhand door te geven welke ervaring iedere deelnemer al dan niet heeft.

Deze oversteek is geschikt voor iedereen die een ervaringstocht wil maken op de Noordzee en adequate zeemijlen wil verzamelen.

Ideaal voor iedereen die een avontuur op de prachtige Noordzee wil beleven.

Hoe gaat het in zijn werk?

In functie van de weersomstandigheden en de getijden wordt de voorafgaande weken of dagen de vaarroute bepaald. Eénmaal de route vastligt, wordt een vaarplan opgesteld, een vertrekuur bepaald en de aflossingstabel opgesteld. Iedereen met voldoende zeilervaring zal wisselende functies opnemen. Schipperen, navigeren, dek 1, ...

De Sailfriends-schipper(s) behouden steeds de eindverantwoordelijkheid en nemen de definitieve beslissingen. De planning wordt danig uitgewerkt dat iedereen om de beurt slaap- en rustpauzes heeft.

Er is voldoende proviand aan boord bij vertrek. Ook het bereiden van eten maakt deel uit van het vaarplan.

Een 5-daagse, met vertrek 's avonds op dag 1, biedt in principe ruim de tijd om de oversteek en terugvaart rustig te plannen. Maar uiteraard hangt alles steeds af van het weer. Eénmaal aangekomen in Londen wordt een update gemaakt van het vaarplan. Aan de hand hiervan wordt gekeken hoeveel tijd er beschikbaar is in Londen, alvorens terug te zeilen.

DE PRAKTISCHE KANT

Lees meer

bottom of page